ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΙΚΟ

Η φιλοσοφία του κέντρου μας είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, αυστηρά εξατομικευμένων, με την υποστήριξη των πιο σύγχρονων τεχνικών και μοντέρνου επιστημονικού και τεχνολογικού εξοπλισμού, μέσα σε ένα ιδιαίτερα προσεγμένο και ανθρώπινο περιβάλλον, από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο.

Η αγγειολογική εκτίμηση γίνεται με τη λήψη του ιστορικού, την κλινική εξέταση και ολοκληρώνεται με το έγχρωμο υπερηχογράφημα Triplex για τα μεγάλα αγγεία, τις περιφερικές αρτηρίες και φλέβες και το φωτοπληθυσμογράφημα για τα μικρά δερματικά τριχοειδή αγγεία του δέρματος, όταν είναι απαραίτητο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, τίθεται άμεσα η διάγνωση αν υπάρχει νόσος ή όχι και δίνονται οι ανάλογες οδηγίες.

Οι πιο συχνές παθήσεις των περιφερικών αγγείων είναι η Χρόνια Φλεβική Ανεπάρκεια και η Περιφερική Αρτηριακή νόσος.

Χρόνια Φλεβική Ανεπάρκεια

Η Χρόνια Φλεβική Ανεπάρκεια των κάτω άκρων είναι μία πολύ συχνή πάθηση της εποχής μας, η οποία μπορεί να βρίσκεται για μεγάλο διάστημα σε υποκλινική μορφή, δηλ. χωρίς εμφανή συμπτώματα (στάδιο 1). Συνήθως ο ασθενής ζητάει ιατρική βοήθεια όταν παρουσιάζεται πόνος, οίδημα στις κνήμες ή στους αστραγάλους, ευρυαγγείες, κιρσοί ή πιο σπάνια έλκος, όταν η νόσος έχει παραμεληθεί.

Σημαντικοί προδιαθεσικοί παράγοντες εκτός από την κληρονομικότητα είναι οι ορμονικές διαταραχές, η παχυσαρκία, η καθιστική ζωή και η πολύωρη ορθοστασία.

Ως Χρόνια Φλεβική Ανεπάρκεια των κάτω άκρων ορίζεται η ελάττωση της φλεβικής αιματικής επιστροφής από τα κάτω άκρα προς την καρδιά, λόγω βλάβης των βαλβίδων των φλεβών, με αποτέλεσμα τη φλεβική στάση και λίμναση του αίματος και τη φλεβική υπερτονία, με πρόκληση διάφορων συμπτωμάτων και κλινικών εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση κατά CEAP, η Χρόνια Φλεβική Ανεπάρκεια περιλαμβάνει, από το στάδιο 0 έως το στάδιο 6, δηλαδή το στάδιο με τη χειρότερη κλινική εικόνα και πρόγνωση, τις εξής εκδηλώσεις: